Eten onder de sterren bij Dos Lunas

27 juli 2018 Redactie 846
Eten onder de sterren bij Dos Lunas

Voor veel mensen staat de maand juli op Ibiza in het teken van zo weinig mogelijk kleren aan doen en zo veel mogelijk feesten. Als je net als ik graag een avondje house muziek inruilt voor een intiem diner bij een van de mooiste plekje op het eiland, dan zit je bij Dos Lunas wel goed.

Dos Lunas is ideaal voor elke liefhebber van de Italiaanse keuken, en het restaurant ligt op de weg van San Antonio naar Ibiza stad, net voorbij de populaire club Amnesia. Maar laat je niet afleiden door de ligging van het restaurant. Ook al is het in de buurt van een snelweg, het is niet bepaald je typical mcdonald drive through. En de prijzen liggen ook wat hoger dan het standaard euroknaller menu.

Zodra je over de stenen trap naar binnen loopt, waan je je in een soort romantische botanische tuin, verlicht door gekleurde lampjes en kaarsen. Je kan er voor kiezen binnen of buiten te zitten, maar aangezien ik nog meer rook dan dat ik schrijf, was die keuze snel gemaakt.

Terwijl ik nog amper de tijd had om op de menu kaart te kijken, werd ik al afgeleid door het grote boord met tapas dat onder mijn neus werd geschoven.

Onder het genot van een glas droge witte wijn en de verschillende soorten ham luisterde ik naar de discussie van mijn gezelschap, waar de mannen zich luidruchtig beklaagden over  het zogenaamde feit dat de “vrouwen van nu” gênante hoeveelheden eten bestelden. Ik propte voor het gebaar nog maar snel een stuk salami in mijn mond, en riep de ober om nog een extra portie truffelfriet naast mijn tuna steak te bestellen.  And a lot of mayonaise, por favor.

De menu kaart was in principe vrij simpel, en aan tafel werd er voornamelijk pasta en vlees gegeten. Maar dat is dan ook het handelsmerk van Dos Lunas: om simpele gerechten zo lekker mogelijk klaar te maken. Ik wilde eigenlijk ook nog graag een dessert bestellen, maar mijn net iets te strakke bodycon dress hield me verstandig tegen. Dan maar nog een sigaret he? Gelukkig was de Italiaanse espresso wel weer erg lekker.

Het familie restaurant is inmiddels iconisch geworden op het eiland, en behalve beroemdheden komt de Spaanse koninklijke familie er ook vaak eten.  Dos Lunas is zeker een aanrader voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt. Maar ook wanneer je graag aan de hectische chaos van Ibiza wil ontsnappen, dan is dit het perfecte bohemian chique toevluchtsoord.