Es Portitxol

04 april 2023 Redactie 591
Es Portitxol

 

 

Als je houdt van wandelen en van rust moet je naar het kleine, compleet geïsoleerde baaitje Es Portitxol. Dit baaitje ligt in de buurt van Sant Joan de Labritja.

Als je het baaitje wil bereiken moet je eerst een stukje wandelen. De wandeling kan best uitdagend zijn maar ook heel mooi, er wordt aangeraden om wandelschoenen aan te trekken!! Je komt er via een vrij duidelijk pad die langs hoge kliffen loopt. Je wandelt met de route langzaam naar beneden om het baaitje te bereiken. Omdat het baaitje geïsoleerd is, is het daar vaak super rustig en stil. Doordat de baai is afgeschermd met rotsen is het water daar heel stil en zonder golven. Het water heeft een prachtige heldere groene en blauwe kleur.

Je kan daar ook genieten van een prachtige zonsondergang met uitzicht op de Middellandse zee. Omdat het daar zo rustig is zou je het bijna een privé baaitje kunnen noemen. Omdat het een verborgen baaitje is heb je geen voorzieningen waar je een hapje of drankje kan doen dus neem wel je eigen eten mee en genoeg water. 

Als je een wat rustiger plekje zoekt en wilt wandelen is dit baaitje echt een aanrader om te bezoeken! Uitgestippelde routes kan je makkelijk vinden als je Es Portitxol opzoekt!

Bron foto: Komoot.com