Extreme regenval op de Balearen zorgt voor minstens zeven doden op Mallorca

10 oktober 2018 Redactie 991
Extreme regenval op de Balearen zorgt voor minstens zeven doden op Mallorca

Extreem hevige regenval op de Balearen veroorzaakte een stortvloed op Mallorca waarbij ten minste zeven mensen om het leven zijn gekomen. Er worden nog negen mensen vermist.

 

Tientallen mensen kwamen gisteren vast te zitten in hun auto nadat zij verrast werden door een overweldigende stortvloed.

 

Ook buureiland Ibiza werd gistermiddag getroffen door zware regenval, maar lang niet zo erg als de storm op Mallorca. In sommige delen van Mallorca werd maar liefst 220 liter per vierkante meter geregistreerd. Alle straten staan blank, woningen zijn verwoest en de elektriciteit doet het nog steeds niet in de getroffen gebieden. 

 

De overstromingen hebben drie doden veroorzaakt in Sant Llorenç, één in Artá ​​en drie in S'Illot. Een van de dodelijke slachtoffers is de voormalige burgemeester van Arta, Rafael Gil.

 

Alle huizen in de dorpen zijn vannacht doorzocht en er zijn geen slachtoffers meer gevonden. Er zijn echter nog negen mensen vermist, die zich vermoedelijk in de stortvloed en in de auto's bevinden.

 

Momenteel zijn er meerdere reddingsteams in de gebieden aan het werk om de vermiste personen te vinden.

 

Meer informatie volgt snel.