16.8 C
Ibiza Town

FC Barcelona leert Celtic voetballen

Moet lezen

fc-barcelonaFC Barcelona heeft met een 6-1 overwinning Ciltic geleerd wat voetballen is in groep H van de Champions League. De ploeg is groepswinnaar.

De Catalanen namen al snel een voorsprong op de bezoekers uit Glasgow. Na een lange, ouderwetse Barça aanval kon Gérard Piqué al in de zevende minuut de bal simpel van dichtbij in het net schieten. Celtic, met de Nederlanders Virgil van Dijk en Derk Boerrigter in de basis, slaagde er niet in het combinatievoetbal te ontregelen en liep voornamelijk achteruit.

Nog voor de rust was de wedstrijd beslist. Na een prima actie en een nog betere assist van Neymar tikte Pedro Rodriguez de 2-0 binnen en Neymar tekende zelf even later voor de 3-0.

De Braziliaan zette de wat houterige en hulpeloos ogende Celtic-defensie af en toe voor schut en nam na de rust ook de vierde en vijfde treffer voor zijn rekening. De 4-0 kwam na een prachtig één-tweetje met Xavi en bij de 5-0 prikte hij de bal eerst even door de benen van Efe Ambrose.

Daarmee was de gifbeker voor de arme bezoekers nog niet leeg. Invaller Cristian Tello deed met een schot van vijftien meter, dat via het been van Van Dijk binnenviel, ook nog een duit in het zakje.

Oud-sc Heerenveen-speler Georgios Samaras zorgde toch nog voor het redden van de Schotse eer door in de extra tijd te scoren tegen de Catalanen.