Festival club vanuit de lucht

17 augustus 2016 Redactie 277

ibiza-festival-club-2016-by-ibizavandaag-.nl-128027SAN JOSE - Ergens in het achterland van San Jose kan je in de bergen de restanten vinden van Festival Club Ibiza. Eind jaren '60, begin jaren '70 was het een uniek project dat veel voeten in de aarde had om het te realiseren. Er was op de plek geen stromend water of elektriciteit aanwezig en er liep ook geen weg naar toe. Dat is inmiddels anders en nog steeds trekt de club veel toeristen aan die er komen kijken. Bekijk de foto's van ons en een filmpje gemaakt met een drone na de break.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

ibiza festival club 2016We spreken over "Festival Club", anno 2016 een massieve betonnen ruïne. Toen eind jaren '60, begin jaren '70 het eiland Ibiza onder de aandacht kwam van de toeristen werd er in 1969 aanvang gemaakt met de bouw van deze bijzondere club. Het bleek een gigantisch project en door de geïsoleerde ligging in het midden van een dennenbos moesten de eigenaren een eigen weg aanleggen om er te komen en ze kregen er met veel moeite een aansluiting op het elektriciteitsnet. Na de voltooiing in 1972 kreeg de spectaculaire locatie op de heuvel de naam "Festival Club" en werd hij geopend voor het publiek. Omdat er in die tijd nog geen google maps of Facebook bestond, was je als toerist destijds vereerd als een gids of een bekende je naar deze geheime publieke plek wilde brengen. Als je begin 1970 naar Ibiza ging, dan mocht een bezoek aan Festival Club niet ontbreken.

ibiza-festival-club-2016-by-ibizavandaag-.nl-128034Festival Club is gebouwd als een amfitheater, waardoor de club zich leende voor uiteenlopende activiteiten en konden bezoekers gebruik maken van verschillende bars en een restaurant. Er werden theatervoorstellingen gehouden, cabaret en zelfs stierengevechten; niets was de eigenaren te gek. Maar het noodlot sloeg al snel toe want in 1973 ontstond de wereldwijde oliecrisis en vliegreizen werden duur, waardoor de toeristen het massaal af lieten weten. De negatieve cijfers op de balans leidden tot een gedwongen sluiting in 1974, slechts twee seizoen na de opening.

De hele reportage inclusief alle foto's kan je HIER vinden.

Aerial Film of Festival Club Ibiza from Xavi Bertran Sanchez on Vimeo.

[/s2If]