Festival om zeewier te redden

12 oktober 2017 Lisa 213
Festival om zeewier te redden

FORMENTERA - Heb je je ooit afgevraagd waarom het water rondom Formentera zo'n mooie azuurblauwe kleur heeft? Dat komt door een speciale zeewier plant, genaamd posidonia, en die wordt bedreigd. Daarom start vandaag het save posidonia festival om extra aandacht te geven aan de belangrijke plant.

Vanaf donderdag 12 oktober tot en met zondag 15 oktober staat het idylische Formentera in het teken van de zeewier plant. Dus pak snel de boot naar Formentera en neem deel aan onder andere work shops, yoga en andere culturele activiteiten die het festival te bieden heeft.

Tijdens het festival Save Posidonia zullen er ook bijeenkomsten zijn om de verschillende mogelijkheden om de plant het beste te conserveren te bespreken.

Ook zullen er verschillende fundraisers georganiseerd worden, en de opbrengst zal uitgaan naar het behouden van de plant.

Tijdens het vierdaagse festival is er ieder geval genoeg te doen- van lekker eten, surf wedstrijden en leerzame activiteiten. Laat het feesten even voor wat het is, want een bezoekje aan Formentera deze dagen is zeker de moeite waard.