Fietser reed zonder licht

06 mei 2015 Redactie 211

fietser-zonder-lichtSAN CARLOS - De man die afgelopen zaterdag ochtend dodelijk geraakt werd door een auto, reed met zijn fiets in het midden van de rijbaan zonder licht of reflecterend materiaal.

Het 37 jarige slachtoffer overleed twee uur na het ongeval in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto die hem aanreed, blies 0,70 milligram per liter uitgeademde lucht in een eerste test en 0,60 in een tweede en werd daarom aangehouden door de Guardia Civil. Ook testte hij positief voor cannabis en methamphetamine. Hij erkent dat hij heeft gedronken en geblowd, maar ontkent het nemen van elke andere drugs. De fietser werd door de klap 90 meter meegesleurd, wat zou indiceren dat de auto zo'n 80 kilometer per uur heeft gereden op het moment van de botsing.

De rechter heeft een borgsom van 12.000 euro opgelegd als de man zijn rechtszaak in vrijheid wil afwachten. De verdachte, een man van 32 jaar met een Indiase nationaliteit, werkt in het restaurant Sansara. Zijn metgezellen helpen hem om het geld bijeen te krijgen en overwegen de mogelijkheid van het inhuren van een gespecialiseerde advocaat.