Financiering rond voor hervorming van de boulevard van Ses Figueretes

11 september 2018 Redactie 859
Financiering rond voor hervorming van de boulevard van Ses Figueretes

De voorzitter van het Consell van Ibiza, Vicent Torres, heeft op maandag 10 september de financieringsovereenkomst voor de hervorming van de boulevard van Ses Figueretes getekend.

De boulevard van Ses Figueretes, het stadje tussen Playa d’en Bossa en Ibiza stad, zal komende winter worden opgeknapt. De transformatie van de boulevard zal volgens het Consell voordat het nieuwe toeristenseizoen begint, af zijn.

Het project zal naar verwachting in oktober starten en zo’n zes maanden duren. Er is een budget van bijna 5,5 miljoen euro vrijgemaakt voor het project, waarvan 2,5 miljoen betaald wordt vanuit de toeristen belasting*.

(*Sinds 1 juli 2016 betalen alle toeristen die de eilanden Ibiza, Formentera, Mallorca en Menorca bezoeken een speciale toeristenbelasting. De autoriteiten noemt de beruchte belasting misschien net iets anders, zij spreken namelijk over een milieubelasting, of ‘ecotasa’ die alle bezoekers moeten betalen. Maar eigenlijk komt het er gewoon op neer dat elke toerist die naar de Balearen op vakantie gaat, hierover belasting moet betalen.)

“Deze belasting werd eerst bekritiseerd. Maar de hervorming van de boulevard laat dus zien dat een belasting dat is betaald door toeristen, ook daadwerkelijk opnieuw geïnvesteerd wordt voor toeristen,” aldus Francina Armengol, voorzitter van de regering van de Balearen.

Behalve dat de hele promenade van Ses Figuetes er anders uit zal komen te zien, zal het project ook een vernieuwing van het saneringsnetwerk voorzien, en de pomp- en riolering stations verbeteren.