Formentera krijgt groter zwemgebied

16 oktober 2017 Lisa 264
Formentera krijgt groter zwemgebied

FORMENTERA - De gemeente van Formentera heeft vandaag bekend gemaakt dat de badplaats voor de azuurblauwe kust van het idyllische eiland met zo'n 200 meter zal worden uitgebreid.

Formentera is erg populair onder toeristen en veel mensen die op ibiza verblijven, gaan maar al te graag voor een dagje over naar het prachteiland.

Veel boten leggen vlak voor de kust dan ook hier hun anker uit, maar de lokale gemeente wil dat de boten verder weg van de kust blijven.

Zo kunnen strandgangers veiliger en verder van het strand af zwemmen. Ook zal het geliefde posidionia zeewier, de plant die het water bij Formentera zo mooi helder houdt, beter beschermd blijven.

De plant groeit namelijk vooral vlak langs de kust van Formentera. Door de badplaats met 200 meter uit te breiden kunnen de ankers van de schepen deze planten niet beschadigen.

De nieuwe plannen zijn voortgekomen uit het Posidonia festival, wat afgelopen week op Formentera werd gehouden. Drie dagen lang stond Formentera in het teken van de conservatie van het posidonia zeewier.