Gedetineerde vrijgelaten na valse bommelding

25 september 2019 Redactie 1009
Gedetineerde vrijgelaten na valse bommelding

De 36-jarige Brit die zondag in dronken toestand werd gearresteerd, omdat hij ten onrechte de aanwezigheid van een bom in een vliegtuig op de luchthaven van Ibiza had aangekondigde, is vrijgelaten wegens gebrek aan rechtsmacht.

Het gebrek aan jurisdictie is te wijten aan het feit dat de gebeurtenissen plaatsvonden in een vliegtuig van een Brits bedrijf en dat de gearresteerde ook een burger van dat land was.

De Guardia Civil arresteerde de Britten op zondag, kort voor 13.00 uur, wegens openbare ordeverstoring, na het geven van een vals bomalarm op een vlucht van het bedrijf Jet2 dat op het punt stond te vertrekken naar de stad Newcastle (Verenigd Koninkrijk). Op het moment van instappen, in het vliegtuig, begon de man, die symptomen van dronkenschap vertoonde, de andere passagiers te vertellen dat er in de vlucht een bom lag. Nadat het alarm was geactiveerd, evacueerde de Guardia Civil de vlucht om zowel de bagage als het interieur van het schip te controleren en uiteindelijk bleek het een valse bommelding te zijn.