De geheime blauwe lagune

27 juni 2019 Redactie 8183

Blauwe lagune op Ibiza
 

IBIZA - Op zoek naar de ware geheimen van Ibiza stuitten we op een ontdekking die slechts heel weinig mensen kennen. Een natuurlijk zoetwaterbron die uitmondt in de zee maakt deze plek tot een unieke welhaast tropische lagune.

Wist je dat Ibiza een natuurlijke bron heeft van zoet water die direct uitmondt in de zee en daardoor het perfecte peuterbad creërt? Eigenlijk moeten we het voor ons houden en het geheim bewaren, maar het is er te mooi om het niet te delen met onze lezers.

op slechts een paar kilomter afstand van het drukke strand Cala Conta is het veel stillere strandje Cala Codolar te vinden. Een juweeltje van een kiezelstrand. Een inham waar een serene rust heerst. Geen verhuur van strandbedjes of verkopers van zonnebrillen en kristalhelder

Maar we zijn er nog niet, want net om de hoek vinden we ons geheim, een kleine inham waar een natuurlijke waterbron op een tiental meters uit de kust het zoete water mengt met het zeewater, wat tot gevolg heeft dat het water ter plaatse kristalhelder is.

Hoe je er komt? Vrij eenvoudig, maar te voet. Begin door het kleine weggetje te volgen aan de linkerkant van de baai en loop naar de top van de heuvel. Net over de heuvel tref je een zeer kleine baai genaamd Cala Llentia. Deze baai kan alleen worden bereikt door langs de andere kant van de heuvel te klimmen en vervolgens flink stijl af te dalen.

We kunen bijna niet wachten op de foto's van onze lezers! Veel plezier en doe voorzichtig als je er heen gaat!

Llentia

Cala llentie