Geluidsoverlast wordt flink aangepakt

16 december 2018 Redactie 1132
Geluidsoverlast wordt flink aangepakt

Vanaf aankomend jaar zijn er meer geluidscontroles op Ibiza, met name in San Antonio. Er is de afgelopen jaren namelijk veel geklaagd met betrekking tot geluidsoverlast. Hier gaat Ibiza vanaf nu wat meer aan doen.

Er is namelijk een aankondiging geweest over de geluidscontroles op Ibiza vanaf 2019. Het stadhuis van San Antonio geeft aan dat er meer geluidsbeperkende controles in de gemeente komen. Het stadhuis zei dat ze plannen hebben voorgelegd aan Ibiza Consell, de eilandregering, voor "installatie van geluidsniveaumeters in verschillende delen van de stad".

Aan verschillende gebouwen worden de geluidsbegrenzers geïnstalleerd en in de West End waarvan ze rechtstreeks zijn verbonden met het stadhuis. Het is onduidelijk waar deze geluidscontroles op gericht zijn. Er is namelijk ook geen indicatie gegeven van waar deze "verschillende locaties" zich bevinden. Of het openbare locaties zijn of dat de geluidstesters zich op particuliere terreinen bevinden, dat is nog de vraag.  

In het verslag staat echter dat het project in 2019 zal worden uitgevoerd en "zal leiden tot een betere beheersing van geluidsniveaus in Sant Antoni om de geluidsoverlast te verminderen".

Heb jij veel last van het geluid op Ibiza? Geef je mening in een reactie onder dit artikel.