Gemeente gaat graffiti beboeten

14 september 2014 Redactie 275

[caption id="attachment_15195" align="alignleft" width="300"]carl-cox-graffiti Illegale reclame voor Carl Cox (foto: gemeente Ibiza)[/caption]

IBIZA - De gemeente Ibiza is de illegale graffiti van promotors zat en zal de bedrijven die er achter zitten gaan beboeten. Steeds vaker wordt zogenaamde graffiti gebruikt voor reclame doeleinden door organisaties.

Het kan dan wel lijken op graffiti, of 'urban art', maar in werkelijkheid is is het puur reclame en dus illegaal volgens de gemeente Ibiza. Er wordt op talloze plekken met kant- en klare sjablonen met slecht te verwijderen verf gekliederd. De afbeeldingen of teksten wijzen ondubbelzinnig naar de daarbij behorende feesten of clubs. En nu zal de gemeente gaan ingrijpen en procedures starten tegen de bedrijven die er voor verantwoordelijk zijn. De overheid beroept zich op artikel 15 van een gemeentelijke verordening. Hierin wordt uitdrukkelijk verboden om op een dergelijke manier reclame te maken in de openbare ruimte van de stad.

Uiteraard scoort de gemeente graag een "heterdaad", maar ze verzekert dat er door de politie meer dan voldoende onderzoek is gedaan. Er is duidelijk in kaart gebracht welke bedrijven verantwoordelijk zijn voor het aanbrengen van de reclames door heel de stad. Het gezicht van Carl Cox bijvoorbeeld, wat door heel Ibiza te zien is op muren, is overduidelijk een relatie met de club Space waar hij wekelijks optreedt. En de tekst "Viva Warriors"verwijst natuurlijk naar het gelijknamige feest in de discotheek Sankeys in Playa den Bossa.

De politie heeft het bestaan ​​van dit soort graffiti op muren, viaducten, rotondes en gebouwen gedocumenteerd. Het getuigt natuurlijk ook niet van fatsoen van de bedrijven die deze illegale reclame aanbrengen.

[caption id="attachment_15196" align="alignnone" width="300"]viva-warriors Illegale reclame voor Sankeys (foto: gemeente Ibiza)[/caption]