Gemeente pakt West End keihard aan

04 december 2017 Lisa 257
Gemeente pakt West End keihard aan

Het West End van San Antonio: de één vindt het geweldig, de ander wil er niet dood gevonden worden. Maar hoe je het ook wend of keert, de populaire straat vol met barretjes, lounges en cafés is niet meer weg te denken uit San Antonio, en eigenlijk ook niet meer uit heel Ibiza zelf. Maar toch blijkt uit de nieuwe reguleringen en harde aanpak van de gemeente dat de West End wel degelijk aan het veranderen is.

Volgens de Spaanse krant Diario de Ibiza, zijn de strikte sluitingstijden een feit. Alle horeca gelegenheden mogen hun deuren niet later dan 05.00 uur sluiten, waarmee het geluidsoverlast aangepakt zal worden. Na afgelopen zomer blijkt namelijk dat de meeste geluidsoverlast klachten gevestigd zijn in San Antonio.

Dit is ook de reden waarom alle uitgaansgelegenheden in de West End moeten investeren in nieuwe geluidsinstallaties, om zo lawaai te voorkomen.

Ook kunnen alle barretjes, cafés en de aansprakelijke eigenaren kunnen enorme geld boetes verwachten wanneer zij zich niet aan de strenge regels houden. In sommige gevallen lopen eigenaren zelfs risico met hun vergunning, wanneer zij deze regels overtreden.

Gemeenteraadslid Pablo Valdes legt uit dat de nieuwe regels voort bouwen op de al eerder aangenomen wetten, zoals de beperkte terras uren en het verbieden van auto’s, waarmee de toegankelijkheid tot de uitgaansstraat enorm wordt beperkt.

Dat de gemeente het West End wil veranderen, dat lijkt mij me wel duidelijk. Maar toch vraag ik mij af of dit wel de juiste aanpak is. Kan de overheid zich niet beter richten op alle criminaliteit die juist vooral in de stad plaatsvind, in plaats van zich druk te maken over een paar decibel meer of minder? Kan de politie zich niet beter focussen op het aantal drug dealers of bendes actief in de straten op Ibiza? Nee die schijnen liever te gaan preken tegen lokale horeca eigenaren, die al jaren met passie hun vak uitvoeren, en Ibiza hebben gemaakt tot het eiland dat het nu is.

Wat is de toekomst voor San Antonio? We gaan het meemaken.