Gemeente roept trommelstrand halt toe

26 augustus 2016 Redactie 216

benirras-haltSAN JUAN - Uit veiligheidsoverwegingen gaat de gemeente San Juan ingrijpen op de ontstane situatie bij het strand van Benirrás in de gemeente op zondagen. Het aantal bezoekers van het trommelfeestje loopt compleet uit de hand.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
De gemeente ziet toe hoe het trommelfeest iedere zondag drukker lijkt te worden en beseft zich dat de druk op de lokale bevolking en het milieu te groot wordt en bovendien lopen de bezoekers meer en meer gevaar als er zich calamiteiten voordoen. De gemeenteraad is daarom voor de tweede keer bij elkaar gekomen om dit onderwerp te bespreken deze zomer. Er worden nu maatregelen genomen om de druk van de ketel te halen. Zo krijgt de politie meer bevoegdheden ter plaatse om in actie te kunnen komen als ze zien dat bijvoorbeeld de verkeersdruk te hoog wordt. Er zal een maximum aantal voertuigen worden toegelaten tot het gebied en er wordt strenger opgetreden tegen foutparkeerders. Verder zal er een nauwere samenwerking volgen tussen omwonenden en andere betrokkenen.

Echte harde maatregelen zien we hier dus nog niet en het is maar zeer de vraag of de genoemde maatregelen de druk van de ketel halen. Het lijkt een kwestie van tijd tot er zich iets vreselijks voordoet bij Benirrás.

[/s2If]