Gevangenisstraf zonder borgtocht voor Italiaan die een ander neerschoot op een privéfeestje in een villa

10 juni 2021 Redactie 796
Gevangenisstraf zonder borgtocht voor Italiaan die een ander neerschoot op een privéfeestje in een villa

De 33-jarige Michele G, 33 jaar oud en van Italiaanse afkomst heeft zijn eerste nacht doorgebracht in het Penitentiair Centrum van Ibiza. Gisteren vroeg in de middag deelde het hoofd van de Rechtbank van Instructie nummer 3 van Ibiza, Carmen Martín, de onvoorwaardelijke gevangenisstraf zonder borgtocht mee voor de misdaden van poging tot doodslag, verwondingen en illegaal wapenbezit.

De jonge man die door de Guardia Civil werd vastgehouden als de vermeende dader van de schietpartij waarbij Antonio Amore, 28 jaar oud en ook Italiaan, zwaargewond achterbleef, verliet de rechtbanken van Sa Graduada kort voor 17.30 uur, geboeid en zwaar bewaakt.

Volgens de informatie verzameld door Periódico de Ibiza en Formentera, gaf de jongeman toe aan de rechter dat hij ruzie had gehad met het slachtoffer, maar wees hij een andere man aan als de dader van de schoten. Terwijl hij betoogde, hoorde hij tijdens de vechtpartij een schot. Het onderzoek is in afwachting van de locatie van het vuurwapen dat bij de aanval is gebruikt.


Michele G., van Napolitaanse afkomst, gaf zich zondag om 12.00 uur over toen hij werd gezocht met de uitgebreide zoekactie die sinds zaterdagochtend vroeg door de Guardia Civil werd ingezet.

De gebeurtenissen vonden plaats na 02:00 uur op zaterdag in een dorp in Can Ramon, in Santa Eulària, waar een feest werd gehouden met een groot aantal aanwezigen.

 

Slachtoffer en dader bleken elkaar te kennen en hadden hevige ruzie over een affaire met één van de op het feest aanwezige vrouwen. Volgens bronnen uit het onderzoek heeft de dader tijdens het gevecht twee mannen met de kolf van zijn pistool geraakt en verschillende schoten afgevuurd op Amore, die werd geëvacueerd met een hartstilstand en met zes schotwonden in de polikliniek Nuestra Señora del Rosario, waar hij na een operatie van zes uur op de Intensive Care (ICU) blijft.

Volgens het laatste deel van de polikliniek was de jongeman weer bij bewustzijn gekomen en was hij ontslagen uit het ziekenhuis aangezien hij geen mechanische beademing meer nodig had. Artsen gaven aan dat het herstel gunstig was na zes keer beschoten te zijn, drie in het hoofd en evenveel in de knie.