Glorieuze afzondering op het Cala d'en Serra strand

22 augustus 2019 Redactie 1506
Glorieuze afzondering op het Cala d'en Serra strand

Het kleine en pittoreske strand Cala d'en Serra ligt op het meest noordelijke puntje van het eiland, vlakbij Portinatx, maar ver genoeg om als een rustig paradijs te worden beschouwd. Dit afgelegen hoefijzervormige zandstrand is de perfecte plek om Ibiza te ontvluchten van de waanzin van de menigte. Van bovenaf gezien is het uitzicht op dit strand gewoonweg magisch.

Het kleinschalige geïsoleerde karakter van het strand maakt het de perfecte plek om tot rust te komen. In de zomer zal het niet verlaten worden, maar het zal zeker niet verstikkend zijn. Het water straalt diepe smaragdgroene tinten uit en biedt een ongeëvenaarde schoonheid in een serene omgeving. De Britse krant The Guardian noemde het ooit een van de beste stranden van Europa.

Een populair tijdverdrijf is een stop bij het onvoltooide hotel vlak voor het strand: dit griezelige, verlaten gebouw draagt alleen maar bij aan de charme van de plek. Als je honger krijgt, is er een chiringuito beach bar die drankjes en eten serveert, dus waarom niet een cocktail drinken en de keuken proeven, de mojito's zijn bijzonder speciaal. Zwemmen en snorkelen is hier een goddelijk tijdverdrijf, dankzij de helderheid van het water.