Goedkeuring voor de bouw van Ibiza's toekomstige Parador voor 21,1 miljoen euro

09 juli 2019 Redactie 1316
Goedkeuring voor de bouw van Ibiza's toekomstige Parador voor 21,1 miljoen euro

Er zijn een tiental bedrijven in de aanbestedingsprocedure voor de werkzaamheden, die in april werden goedgekeurd door de Raad van Ministers na acht jaar van vertraging door het verschijnen van archeologische overblijfselen die het noodzakelijk maakte om een nieuw project op te stellen om ze te behouden.

Het toekomstige Parador zal 72 kamers hebben, verdeeld over het geheel van gebouwen die de omheining van het kasteel en de Almudaina vormen. Het omvat ook een interpretatiecentrum, een buitenzwembad met solarium, een multifunctionele ruimte en een ondergrondse parkeergarage met 40 plaatsen, naast andere diensten.

"Het toekomstige Parador zal het bedrijfsleven dynamischer maken en een nieuw perspectief bieden op het toerisme op Ibiza, meer gediversifieerd, duurzaam op lange termijn en met een grotere winstgevendheid", aldus de waarnemende staatssecretaris voor Toerisme, Isabel Oliver.

Sinds de archeologen belangrijke overblijfselen hebben gevonden van de oude Fenicische stad in Dalt Vila, in de ondergrond van het kasteel in 2011, is het werk aan de Parador onderbroken. Ze waren twee jaar eerder begonnen en alles ging in een goed tempo tot deze ontdekking en de economische crisis die het land in die jaren heeft getroffen. 

Pas in december 2017 werden de laatste administratieve belemmeringen uit de weg geruimd. Vervolgens heeft de Commissie van Patrimonium en Stedenbouw van de Consell het project goedgekeurd en in mei vorig jaar heeft de gemeenteraad van Ibiza eindelijk de verplichte licentie voor de werken verleend.