Greenpeace heeft nog een ander gezicht

24 juni 2014 Redactie 241

greenpeace-ibizaIBIZA - De milieuorganisatie Greenpeace werd door de bewoners van Ibiza dankbaar ontvangen toen zij onlangs aankwamen met de Rainbow Warrior om te protesteren tegen de op handen zijnde olieboringen voor de kust van het eiland. Maar Greenpeace heeft nog een gezicht.

Het gezicht in de hoedanigheid van campagne-directeur Pascal Husting. Meneer Husting pakt namelijk doodleuk twee keer per maand het vliegtuig (!) naar zijn werk. Hij vliegt al twee jaar lang tussen zijn woonplaats Luxemburg en Amsterdam op en neer. Husting werkte eerst vanuit Frankrijk en ziet het niet zitten om met zijn gezin opnieuw te verhuizen, dus moet er gevlogen worden. Zelf proberen ze anderen hun regels op te dwingen inzake het milieu, maar als het voor zichzelf even niet lekker uitkomt dan hebben ze lak aan het milieu. Ook dat is Greenpeace. Inmiddels heeft Husting verklaard de afstand met de trein af te gaan leggen voortaan. Van verhuizen wil hij kennelijk nog niets weten.

De milieuorganisatie Greenpeace ontvangt zo'n 270 miljoen euro per jaar, dus voor de kosten hoeven ze het vliegen niet te laten.

Bron: ANP, Geenstijl.