Groep feestvierders overtreden corona regels

30 januari 2021 Redactie 309
Groep feestvierders overtreden corona regels

De lokale politie van Ibiza heeft vanmorgen een interventie uitgevoerd op een verjaardagsfeestje dat werd gehouden op een deel van de openbare weg, rond de Jondal-straat in de wijk Can Escandell, op Ibiza, waar ongeveer 12 mensen aan deelnamen. De groep bleek met flessen drank op de weg te staan.

Toen de agenten arriveerden, vluchtten de mensen die ter plaatse waren door het veld over te rennen. De politie heeft verschillende deelnemers kunnen lokaliseren en heeft op de grond en in de omgeving restanten van flessen alcoholische drank en kennelijk restanten van verdovende middelen gevonden.

In overeenstemming met de maatregelen die zijn genomen om de effecten van de crisis veroorzaakt door de COVID te verzachten, heeft de lokale politie van Ibiza ook 8 klachten ingediend wegens schending van de vastgestelde bewegingsuren van mensen en 8 klachten wegens ontmoetingen met niet-partners. Ook voor het niet dragen van het verplichte mondmaskers zijn 4 boetes opgemaakt.

Evenzo hebben de agenten 5 klachten ingediend wegens het niet naleven van gemeentelijke verordeningen, voor verschillende overtredingen zoals het openbaar drinken op straat. Het vervuilen van de openbare weg of het storen van de buren met het zeer hoge volume van muziek.