Grootste cruiseboot

14 juli 2015 Redactie 233

anthem-of-the-seaIBIZA - Gisteren ontving de haven van Ibiza het grootste cruiseschip in haar bestaan. De "Anthem of the seas" telt 347 meter in lengte en het meerde om 7 uur aan gisterochtend.

De rederij Royal Caribbean heeft twee bezoeken gepland deze zomer voor het imposante schip Anthem of the seas. Het 167.800 ton wegende schip vervoerde 4.905 passagiers waarvan 725 man personeel naar het eiland. Het schip is 's werelds derde grootste cruiseschip, na de Oasis of the Seas en Allure of the Seas , beide 362 meter.

Vanuit de UK doet het schip dit seizoen 13 havens aan in de Middellandse Zee, waaronder dus Ibiza. Het schip is voorzien van grote glazen liften, tennisbanen, een circus en een ijsbaan, dus aan vermaak geen gebrek aan boord.

Met deze eerste stop op het eiland, is de Anthem of the Seas het grootste passagiersschip in de geschiedenis van Ibiza. Eerder ontving de haven als de Independence of the Seas (339 meter) en andere grote schepen zoals de Costa Fascinosa (289,6 meter) en de Costa Favolosa van 290 meter.