Gullit blijft luxe leven Estelle financieren

23 juni 2012 Redactie 218

bron van dit artikel: AD

De advocaten van Ruud (49) en Estelle (33) Gullit draaien inmiddels overuren om de definitieve scheiding van het koppel voor te bereiden. Estelle hoeft zich, zo zeggen insiders tegen het AD, niet echt zorgen te maken over haar financiële toekomst. Terwijl Ruud - voor de derde keer - zijn bankrekening ziet slinken.

Ook bij het stranden van zijn derde huwelijk moet Ruud Gullit zijn portemonnee trekken. Maar anders dan bij de twee voorgaande gelegenheden - met zijn exen Yvonne de Vries en Christina Pensa - verwacht de Amsterdamse echtscheidingsadvocaat Mark Teurlings dat Gullit deze keer alleen voor alimentatie opdraait.

'Hij was tweemaal in gemeenschap van goederen getrouwd. Dat heeft hem veel geld gekost. Dus ik neem aan dat hij die derde keer zo slim is geweest dat hij gebruik heeft gemaakt van huwelijkse voorwaarden. Die bepalen dat de meest verdienende partner - waarschijnlijk Ruud - de ander naar behoefte moet betalen. Daarmee wordt bedoeld dat ze de levensstandaard waaraan ze al die jaren gewend was, moet kunnen voortzetten,' aldus Teurlings in het AD.

Hij beaamt dat Estelles 'behoeften' op een ander niveau liggen dan die van de gemiddelde Nederlandse huisvrouw. Zo wordt zij geregeld gesignaleerd in prijzige Amsterdamse hotspots als The Harbour Club, het Conservatorium Hotel, restaurant Momo's en op partyeiland Ibiza. Volgens de wet zal Gullit - wiens vermogen volgens het blad Quote schommelt tussen de 6 en 10 miljoen euro - deze uitstapjes nog twaalf jaar moeten sponsoren. Verder moet hij alimentatie betalen voor kinderen Joëlle (14) en Maxim (11).

Er bestaat één financiële nooduitgang voor Gullit: wanneer Estelle binnen een jaar intrekt bij haar nieuwe liefde Badr Hari (27) hoeft hij haar geen cent te betalen. De Marokkaanse freefighter kan overigens ook Estelle's 'behoeften' financieren: zijn vermogen wordt door Quote geraamd op 5 miljoen euro. Een groot deel daarvan bokste hij de afgelopen jaren bijeen tijdens de wereldkampioenschappen K1 in Japan.