Haal Ibiza naar jouw achtertuin

19 februari 2019 Redactie 1145
Haal Ibiza naar jouw achtertuin

Alhoewel de zomer zich dit jaar nog niet volledig heeft laten zien, kunnen we zelf het zomergevoel dichterbij halen met een tuin in de sfeer van Ibiza. Met lichte kleuren, houten materialen, mooi meubilair en sfeervolle beplanting is het heerlijk wegdromen naar lange mooie zomerdagen en zand tussen onze tenen! 

Meubilair van steigerhout

In een strandtuin wil je luieren, lekker de dagen door brengen, lezen, eten en genieten van het mooie weer. Een comfortabele loungehoek, een hangmat en een grote tafel, zijn onmisbaar bij het creëren van een zomergevoel. Heel mooi voor een tuin in Ibiza sfeer is tuinmeubilair met een ruwe steigerlook. Gebruik meubels die er robuust en stoer uit zien,  of iets dat vergrijsd met een laag beits, zodat ze een ‘steigerhouten’ look krijgen. Of wat dacht je van een houten vuurtafel?

Lichte kleuren

In een strandtuin gebruik je bij voorkeur lichte kleuren. Zachte kleuren in de sfeer van het strand, zoals het wit van de schelpen, blauwgrijs als de kleur van de zee en beige van het zand. Deze kleuren passen goed bij elkaar en zorgen voor rust en eenheid. Voer de lichte kleuren door in de bestrating, de kleur van schutting en de accessoires. Mooi zijn polyesterplanten bakken in de kleur wit. Kies voor een groot exemplaar met een mooi siergras of combineer potten in verschillende maten met elkaar.

Mooie planten

In een strandtuin passen planten die je het gevoel van de duinen en de zee geven. Mooie grassen, wilde rozen en planten of kant en klare hagen zoals de olijfwilg, blauwe distel, Toscaanse jasmijn en duindoorn. Olijfwilg heeft mooi grijs blad en leent zich goed voor een haag of een bosje in de tuin. Als boom is een grove den prachtig. Deze boom geeft je tuin een instant zuiders gevoel. 

Verlichting

In een tuin in strandsfeer mogen lantaarns niet ontbreken. Zij geven de tuin ’s avonds een zachte en spookjesachtige uitstraling. Hang lantaarn in een boom of zet ze rond het terras. Met een mooie kaars creëren ze als geen ander een gezellige en romantische sfeer in het je tuin.

Accessoires

Bij een tuin in Ibiza stijl passen bohemien accessoires. Maak je zithoek nog comfortabeler met veel kussens, vloerkleden, lampen, schaduwdoeken en wapperende gordijnen. En je tuin is klaar voor lange zwoele zomeravonden, samenzijn met familie en vrienden en lekker buiten eten. En met een beetje geluk volgt de zomer nu vanzelf.

Bron: Green-lab