Hawtin op zoek naar andere invalshoek

14 juli 2012 Redactie 243

richie-hawtinNa een lange periode onder de vlag van Cocoon van vriend Sven Väth, te hebben gedraaid op Ibiza, heeft Richie Hawtin de beslissing genomen om zijn vleugels voor wat betreft events uit te slaan en gaat hij op zoek naar een nieuwe invalshoek en nog meer diepgang in zijn muziek. De nieuwe ervaring noemt hij zelf muzikaal exorcisme en draagt de naam Enter.

Richie Hawtin is een van de meest bekende en gewilde kunstenaars in de wereld van de elektronische muziek die geliefd is om zijn veelzijdigheid als conceptbedenker, producent en zeker niet op de laatste plaats eigenlijk: als dj. Na een lange succesvolle periode te hebben samengewerkt met zijn vriend Sven Väth bij het feest Cocoon in Amnesia, is deze sympathieke persoonlijkheid verhuisd naar Space. 'Enter' is de naam van het nieuwe project.

- Waarom heb je besloten te verkassen van Amnesia naar Space?
'De waarheid is dat er eigenlijk niets was gepland, soms moet je in je leven kansen aannemen die voor je voeten geworpen worden. Het idee is voor het eerst opgedoken eind vorig jaar. Ik had wat mensen gesproken, ging eens een kijkje nemen bij Space en alles voelde heel natuurlijk. Er was echt geen enkele reden om bij Amnesia te stoppen, nog steeds heeft het Cocoon publiek mijn hart veroverd maar hoe langer we spraken en dachten over een eigen concept, des te meer gestalte kreeg het. Er werd van alles zichtbaar in mijn hoofd en ik nam de beslissing om te gokken op mijn gevoel iets voor mezelf te beginnen.

- Had je al langer verlangen naar een eigen concept?
'Als ik met die gedachte had gespeeld tijdens Cocoon dan was dat niet respectvol geweest vind ik zelf. Goede techno hoort gewoon bij Cocoon te blijven. Ik zal ook gewoon bij Cocoon blijven draaien dit jaar.

- Wat kunnen de fans, vaak techno liefhebbers, verwachten van ej concept bij Space?
-De meeste mensen die op vakantie zijn op Ibiza verwachten veel van muziek en de dj's die hun favoriete stijl draaien. Toch ga ik op zoek naar een andere hoek binnen hetzelfde spectrum, maar wel wat breder. Ik zal tijdens Enter dan ook namen uitnodigen die zullen bijdragen aan deze gedachte: Dubfire, Paco Osuna, Magda, Gaiser, Heartthrob ... maar we hebben ook andere sterren als The Grimes, een nieuwe band uit Montreal en in de bovenzaal Carlson Nicolay en Daniel Miller Ik wil de koppeling maken tussen unieke gebeurtenissen van mensen die de Space bezoeken en de muziek, zodat ik blijf hangen in hun gedachten, ook als ze weer terug naar huis zijn.

De avonden van Richie Hawtin bij de Space (iedere donderdag) lopen tot en met de closing van Enter op donderdag 20 september.

[caption id="attachment_1323" align="aligncenter" width="495"]Space Enter Space is klaar voor Enter van Richie Hawtin[/caption]

Het hele, onvertaalde interview is te lezen op:
http://www.diariodeibiza.es/ibiza-nights/2012/07/13/busco-otro-angulo-de-la-musica/565481.html