Heb jij hier al eens gesnorkeld?

16 december 2019 Redactie 812
Heb jij hier al eens gesnorkeld?

 

Naast het nachtleven is ook het dagleven heerlijk. Zo zijn er voldoende plekken gevonden waar jij heerlijk kunt Snorkelen op Ibiza. Het watertemperatuur ligt in de zomer rond de 20 graden Celsius, wat het heerlijk maakt. Het zicht onderwater is fantastisch en je hebt meer dan 200 kilometer aan kust.

Cala d’en Serra

Dit is een bekende plek in het noorden van Ibiza. Het is een inham die onder andere erg populair is bij de lokale bevolking. Het is er prachtig en rustig. Ook het zicht onderwater is erg goed en er is veel onderwater leven wat je kunt aanschouwen. Helaas is het is ook wat slecht te bereiken. Dit zorgt ervoor dat het hier ook vaak veel rustiger is dan bij de grote populaire stranden van Ibiza. De makkelijkste manier is om een boot te huren of je hieraf te laten zetten, want het water is er lang diep genoeg. Een tweede is om vlakbij, net boven op de heuvel, je auto bij een bouwval te zetten en dan een paar minuten te lopen.

Es Pou des Lleo

Es Pou des Lleo is nou het klassieke voorbeeld van een baaitje waar je heerlijk kunt snorkelen. Het heeft een relatief klein zandstrand, maar het is er vaak erg rustig waardoor dat niet echt uitmaakt. Je kunt met de auto vlakbij parkeren, wat het makkelijk bereikbaar maakt. Ook zijn er redelijk wat faciliteiten aanwezig bij het baaitje. Zo is er een beach bar, zijn er toiletten en douches en zijn er ook strandbedden en parasols te huur. Er is ook een klein vissersrestaurantje, maar deze is van november tot maart gesloten! Wanneer je wilt snorkelen Ibiza is dit echt een favoriet.

Cala Xaracca

Cala Xaracca is een erg rustig en afgelegen baaitje op Ibiza. Het water is hier heerlijk helder en rustig, waardoor het prachtig is om hier te snorkelen. Het maakt het daardoor ook dat het wat lastiger is om het te bereiken. Het is een steile toegangsweg met beperkte parkeermogelijkheden. Daar krijg je dan wel een prachtig strand voor terug, zoals die van de ansichtkaarten. Er is een fraai restaurantje aanwezig op het strand waardoor dit toch ook een van de betere plekken is om te snorkelen op Ibiza.

Punta Galera
Een ander populair plekje om te snorkelen op Ibiza is bij het plaatsje Punta Galera. Nabij alle strandtentjes heb je voldoende (zand-)strand om zo het water in te lopen. Ook zijn hier dus voldoende faciliteiten als eettentjes, barretjes en winkeltjes waardoor je je prima kunt vermaken. Dit is dus meer een toeristische hotspot dan de overige drie, maar geeft daardoor ook meer mogelijkheden om dingen er naast te doen.