Het Brisa Flamenca Festival word voor de 4de keer gehouden

19 december 2019 Redactie 640
Het Brisa Flamenca Festival word voor de 4de keer gehouden

De namen van José Mercé en Alba Molina zijn de hoofdrolspelers van de vierde editie van het Brisa Flamenca festival, dat op 16 januari in de Cine Regio de Sant Antoni wordt gehouden. Beide artiesten treden voor het eerst op op Ibiza in een luxueuze bezetting die wordt aangevuld door gitarist Rycardo Moreno, die Molina op het podium begeleidt.

José Mercé treedt op in puur flamencoformaat, met twee palmero's, gitaar, percussie en haar onmiskenbare stem, terwijl Alba Molina, begeleid door Rycardo Moreno, hulde brengt aan haar ouders met haar laatste album 'Alba canta a Lole y Manuel' (Alba zingt voor Lole en Manuel) op een reis door de jazzflamenco.

De wethouder van de Fiestas, Miguel Tur, presenteerde het evenement vanochtend samen met de directeur van het festival, Adrián Rodríguez, die benadrukte dat het een festival is dat jaar na jaar blijft groeien en dat de intentie heeft om het culturele aanbod in de komende jaren verder uit te breiden om er een vast evenement van te maken voor het eilandbewoners. "In de afgelopen jaren hebben we nationale kunstenaars van hoog niveau in Sant Antoni op de culturele agenda van het hele eiland en op nationaal niveau gebracht," merkte Rodriguez op.

Tur heeft erop gewezen dat het voor Sant Antoni een voorrecht is om in de wintermaanden een dergelijk festival te mogen houden "om een cultureel aanbod van hoog niveau te creëren" voor de gemeente en het hele eiland. "We gaan door met ons doel om mensen te verenigen en te maken en deze act is een van de grootste evenementen om van te genieten en samen te komen," voegde hij eraan toe.

Tickets die via internet te koop zijn voor 25 euro zijn enkele uren na de aankondiging van het festival verkocht. Vanaf volgende week zijn de losse tickets te koop, die te koop zijn bij de kerstkraampjes op de Paseo de Sant Antoni de Portmany.