Het consumeren van lachgas op straat kan worden bestraft met boete van 3.000 euro

23 augustus 2018 Redactie 791
Het consumeren van lachgas op straat kan worden bestraft met boete van 3.000 euro

Het consumeren van een lachgas ballon in de straten van San Antonio kan je erg duur komen te staan. Aanpassingen in de huidige wetgeving zorgen er namelijk voor dat het inademen van de ‘gas de la risa’ nu wel strafbaar is. Voorheen konden agenten alleen verkopers van het lachgas sanctioneren, maar nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat vanaf nu ook de consumenten strafbaar zijn.

Dit is niet de eerste zomer dat de lokale politie van San Antonio de strijd aan gaat met lachgas. De stikstof is oorspronkelijk bedoeld voor luchtdrukpistolen en slagroomspuiten, maar wordt tegenwoordig door veel partygangers via een ballon ingeademd wat een minuut lang een flinke roes veroorzaakt. Omdat de stof niet verboden is, is recreatief gebruik van lachgas moeilijk tegen te gaan. 

Echter vermeldt de Spaanse media dat de huidige wetgeving zal worden aangepast waardoor het consumeren van lachgas op straat enorm bestraft kan worden.

Voor het op straat verkopen van lachgas aan meerderjarigen, of het consumeren van lachgas zelf, liggen de boetes tussen 750 en 1.500 euro. Voor het op straat verkopen van lachgas aan minderjarigen kunnen boetes oplopen tot wel 3.000 euro.