Het hippie strand!

25 september 2021 Redactie 949
Het hippie strand!

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Een adembenemend strand waar het hippie ritueel zich afspeelt. Welcome to Cala Benirrás! Cala Bernirrás is een prachtig strand met helder water, ideaal voor de onderzeeliefhebbers dus. Maar niet alleen dit maakt het strandje het bezoeken waard, ook kun je hier het bekende hippie- ritueel terugvinden. ‘Drum down the sunset’ heet dit ritueel. De naam verklapt het al, de (oude) hippies van Ibiza spelen hier tijdens zonsondergang. Wil je het echte ibiza gevoel ervaren en even weg van al het chique gebeuren? Dan is dit strandje zeker het bezoeken waard! Let wel op, dit is veelal op zondagen!

 

Het strand zelf staat op de nummer 3 mooiste strand van Ibiza. Het ligt op circa 10 minuutjes rijden van San Miguel en is van allerlei gemakken voorzien. Zo kun je hier bedjes en parasols huren (tegen betaling) en zijn er douches aanwezig. Wil je nog even rondsnuffelen voor wat Ibiza stuff? Dan kan dit in het beach boutiekje. Ook vind je hier een reddingsbrigade. Aan restaurants en bar ook geen tekort op dit strand. Je kunt het beste naar dit strand met de auto voor het volgen van de borden vanaf de weg van San Miguel. Er bevindt zich een kleine parkeerplaats. In drukke maanden is deze snel vol, dus be on time!

 

Het strand zelf is fantastisch blauw en heeft aan beide partijen rotspartijen. Wel is het een kiezenstenen strand, dus neem eventueel je waterschoentjes mee. De bodem is eveneens rotsig waardoor snorkelen hier superleuk is!

 

 Fotobron: tipsibiza.nl