Het is mogelijk afvallen door alleen in de zon te liggen

08 maart 2019 Redactie 853
Het is mogelijk afvallen door alleen in de zon te liggen

Wil jij graag vet verbranden zonder er heel veel voor te hoeven doen? Dan is er goed nieuws, volgens onderzoekers van de Canadese Universiteit van Alberta is de oplossing zo simpel als het maar kan: je moet gewoon in de zon gaan liggen.

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar er zit echt een kern van waarheid in als we het onderzoek mogen geloven. Zonnestralen zorgen er namelijk voor dat er minder vet wordt opgeslagen door je lichaam. In zonlicht lossen vetcellen zelfs op. Onderzoekers van de Universiteit van Alberta in Canada hebben ontdekt dat vetcellen krimpen door zonnestralen. Goed nieuws, want als je toch een hekel hebt aan de sportschool, is het een prima excuus om alvast een (extra) vakantie te boeken.

„Vetcellen slaan bij zonlicht minder vet op", aldus onderzoeker Peter Light tegen Global News. Helaas kunnen we je nog niet precies vertellen hoe lang je moet gaan zonnen, want dat is (nog) niet bekend. „Het zou wel goed kunnen dat deze ontdekking dikkere mensen en diabetespatiënten kan helpen middels medicijnen of een vorm van lichttherapie."

De resultaten van dit onderzoek zijn per toeval aan het licht gekomen. Eigenlijk was het Diabetes Instituut onderzoek aan het doen naar de manier waarop vetcellen insuline produceren als reactie op licht. Hoe lang je moet zonnebaden om écht gewicht te verliezen is nog niet bekend. Hiervoor is nog meer onderzoek nodig. Toch is het een goed excuus om snel een tripje naar de zon op Ibiza te boeken. Zoek dat mooie strand op of het heerlijke bedje langs het zwembad en zonnen maar.

 

 

Bron: Metronieuws