Het kleine zusje van Ibiza: Formentera

04 november 2018 Redactie 1129
Het kleine zusje van Ibiza: Formentera

Formentera wordt ook wel het “kleine zusje” van Ibiza genoemd. Het is één van de kleinere eilanden van de Balearen en heeft een lengte van 19 kilometer. Dit kleine pareltje van de Balearen zal je verbazen omdat het veel te bieden heeft.

Helder blauwe zee
Het eiland heeft heel veel witte stranden en kristalhelder water. Je kan vaak ook tientallen meters vooruit lopen met een oogverblindend uitzicht. Een kippenvel moment.

Flamingo’s
 
Rij richting het noorden naar Estany des Peix en je wordt omringd door een diepblauwe zoutwaterlagune met een afwisselende kustlijn van rotsen en zand. Hier kun  je heerlijk zonnen en zwemmen. Houd wel je fototoestel paraat want wie weet spot je wilde flamingo’s, die zich daar in de omgeving van de lagune bevinden

Winkels
Je hebt hier geen grote winkelketens maar wel typische Spaanse boetiekjes. Je zult hier originele items vinden die jou een mooie herinnering geven aan Formentera.

Restaurants
Verspreid over het eiland liggen kleine dorpen met leuke koffietentjes en een aantal uitstekende restaurants. Culinair en visueel gezien kom je niets tekort.

Bereikbaarheid
Je bent binnen 45 minuten op Formentera vanaf Ibiza. Je kan zelfs met de Aquabus.

Ticketprijzen dezelfde dag retour:
Volwassenen: € 19,-
Kinderen (4 – 12 jaar): € 9,50
Senioren (65+): € 9,5

Tickets zijn verkrijgbaar bij de ticketkraampjes en deze vallen direct op bij de havens.
Mocht je een fiets willen huren op Formentera dan kun je deze bijboeken online voor 6/10 euro.

Dit is een stuk goedkoper dan het ter plaatse op het eiland te doen. We raden je zeker aan een fiets te huren, het is namelijk erg mooi om te fietsen over het eiland en alle stranden zijn goed per fiets te bereiken. Je kan ook een scooter of auto huren of zelfs je eigen auto meenemen. We raden je aan om een fiets te huren in plaats van een scooter vanwege de vele weggetjes met zand.


Online tickets (officiële website van Aquabus): www.aquabusferryboats.com

Overnachten op Formentera?

Kijk voor mogelijkheden op onze site bij Hotels of Vila Rental.