Het nieuwe Can Misses Health Center opent op 8 maart haar deuren

28 februari 2021 Redactie 336
Het nieuwe Can Misses Health Center opent op 8 maart haar deuren

Het nieuwe gezondheidscentrum van Can Misses wordt 8 maart officieel geopend, zoals 25 februari werd aangekondigd door het Ministerie van Volksgezondheid van de Balearen. De nieuwe faciliteiten liggen in het gebouw van het oude ziekenhuis, bij dezelfde ingang waar de oude behandelruimtes zaten, en zullen in totaal 1.603 vierkante meter hebben.

Het nieuwe gezondheidscentrum krijgt 25 behandelkamers, waarvan 16 op de begane grond voor de huisartsgeneeskunde, verpleging en mondgezondheid. Op de benedenverdieping vind je er nog negen, met de Women's Care Unit en een fitnessruimte voor kinesitherapie.

De regering van de Balearen heeft 3.927.731 euro geïnvesteerd om het nieuwe gezondheidscentrum Can Misses in het deel van het oude ziekenhuisgebouw te laten bouwen.

Het centrum opent zijn nieuwe faciliteiten met meer dan 30 professionals. De 30 professionals bestaan uit 8 artsen, 8 verpleegkundigen, een verpleegkundig technicus, een fysiotherapeut, een verloskundige, 4 administratieve assistenten, een tandarts, een mondhygiënist en 7 huisartsen van Family and Community Medicine. Na de sloop van de oude faciliteiten in Can Misses, zorgen deze professionals in hetzelfde gebouw voor hun patiënten als het gezondheidscentrum van Vila, aan de Avenida 8 d'Agost,

Volgens Ib-Salut zullen pediatrische behandelingen blijven in het gebouw aan Avenue d'Agost 8.

De directeur van de eerstelijnszorg van de gezondheidszone van Ibiza en Formentera, Violeta Vega, benadrukt dat de nieuwe faciliteiten een hogere kwaliteit van zorg zullen bieden aan patiënten van de centra van Can Misses en Vila. Ze zullen namelijk meer ruimte hebben.