Het overkwam deze twee mannen een vliegtuig voor hun alleen

31 maart 2019 Redactie 936
Het overkwam deze twee mannen een vliegtuig voor hun alleen

Asier Carc vliegt weer met een vriend op een vliegtuig van Vitoria naar Ibiza. Hiermee zijn ze de enige twee passagiers aan boord. Asier Carc heeft dit al een keer eerder meegemaakt, toen was hij echt de enige passagier.

Asier Carc, een 38-jarige inwoner van Ibiza uit Vitoria, reisde al een keer alleen op een Iberisch vliegtuig van zijn woonplaats naar Ibiza. Deze keer werd hij vergezeld door een vriend, Íñigo Rodríguez, 37 jaar oud, die ook op Ibiza woont. Hoewel er geen directe route tussen de twee bestemmingen is, vertelde een vriend hem dat een Iberisch vliegtuig het deed met reizigers van Imserso. Beide vertrokken gisteravond vanuit Vitoria in een Iberia vliegtuig, op weg naar Ibiza om 21.05 uur met een geschatte aankomsttijd om 22.30 uur. Toen ze aankwamen op de boarding area realiseerden ze zich dat ze weer alleen op reis waren.

"De tweede keer dat ik alleen vlieg", vertelt Asier Carc. Het vliegtuig was aangekomen in Vitoria met de laatste Imserso reizigers die terugkwamen van hun vakantie op Ibiza. Het vliegtuig van Iberia moest terug naar het eiland omdat het de volgende dag een andere route vanaf Ibiza aflegde, dus moest het de reis maken, met of zonder passagiers. De prijs die ze betaalde voor het ticket was 40 euro voor het vliegen in de Business class. Voor Asier Carc was dit "een zeer VIP-ervaring". De enige twee passagiers van deze vlucht, Asier Carc en Íñigo Rodríguez, kwamen aan het einde van de vlucht naar de cockpit, waar ze werden gefotografeerd. Asier Carc gaat er vanuit dat het moeilijk zal zijn om een derde keer zo’n vlucht te krijgen, maar op dit moment zijn het er al twee.