Het prachtige en populaire strand Cala Comte!

27 augustus 2021 Redactie 597
Het prachtige en populaire strand Cala Comte!

Ibiza is één van de populairste bestemmingen onder Nederlanders en dit is niet voor niks. Het Spaanse eiland staat onder vele bekend als een feest- eiland waar geen einde aan komt. En tuurlijk is dit zo! Alleen is er daarnaast ook veel meer te beleven op dit prachtige eiland. Van rustige baaitjes tot unieke dorpjes, alles is aanwezig. De aankomende periode zullen wij vele leuke tripjes en bezienswaardigheden plaatsen die je niet mag missen!

 

Allereerst, let’s go to the beach! Één van de populairste en ook mooiste stranden op het eiland is Cala Conta. Helaas betekent dit ook dat het er vaak erg druk is, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het strand ligt in het zuidwesten van het eiland en heeft prachtig blauw water met een mooi uitzicht op omliggende rotspartijen! Je kan tot meters in het water stappen waarbij je nog steeds je voeten ziet, zo helder en ondiep is het water hier. Zeg nou zelf, best leuk visjes kijken zo toch? Je kijkt overigens uit op twee eilandjes: Illa des Bosc en het wat verder gelegen Illa Sa Conillera.

 

Wat ook ideaal is waarom vele dit eiland bezoeken is de zonsondergang. Het eiland ligt op de plek waar de zon ondergaat. Dit is natuurlijk niet alleen leuk voor families en om te proosten met je vrienden, ook is dit een superromantische hot spot!

Handig om te weten? Je kunt op dit strand een parasol en bedje huren. Wel moet je hier vroeg voor zijn.

 

Ook kun je hier een boetiekje vinden genaamd Sunset Ashram waar je leuke goodies kan scoren zoals handdoeken, zonnebrillen, sieraden en nog veel meer! Je kunt hier ook terecht voor een hapje of drankje. Dit kan ook bij Ses Roques of S’illa des Bosc. De prijzen en kwaliteit verschillen bij elk en ook of je er moet reserveren.

 

Je kunt hier met de auto komen. Links van het strand heb je een groot zandvlak waar auto’s kunnen staan. Met de bus is dit strand ook te bereiken en wil je helemaal in Ibiza sferen blijven? Vaar dan met de taxiboot vanaf San Antonio.

 

Afbeeldingsbron: besosdeibiza.com