Het strandwachtseizoen van Formentera eindigt met 39 gevaarlijke reddingsacties en één dode

07 november 2019 Redactie 766
Het strandwachtseizoen van Formentera eindigt met 39 gevaarlijke reddingsacties en één dode

Afgelopen week is het seizoen van de Reddingsdienst van Formentera afgesloten die tussen 1 mei en 31 oktober is geleverd. Gedurende deze 6 maanden hebben tot 23 badmeesters zich ingezet om de veiligheid op de stranden en badzones van het eiland te handhaven. Zij hebben 2.753 incidenten in de gezondheidszorg van allerlei aard bijgewoond, van zonnebrand, tot valpartijen, krassen, slagen, spinnenvissenbeten of prikken met zee-egels, wat de meest voorkomende kwallenbeten zijn.

Anderzijds zijn in totaal 39 mensen gered in situaties van aquatisch gevaar, een soort redding die gebruikelijk is in situaties van gele vlag, wanneer het noodzakelijk is om een voorzorgsmaatregel te nemen waarvan de zwemmers zich soms niet bewust zijn. Daarnaast zijn 24 mensen per ambulance naar het ziekenhuis geëvacueerd.

Op dezelfde manier is het noodzakelijk om te rouwen om de dood van een persoon afgelopen juli. Het ongeval vond plaats op het strand van Caball d'en Borràs, buiten de badzone, als gevolg van een hit-and-run. Aan de andere kant, dit seizoen, is het aantal dagen met rode vlag in sommige stranden, met een uitdrukkelijk verbod op bad, gestegen tot 46.

De Consell de Formentera herinnert ons eraan dat de stranden van Arenals en es Pujols zijn aangepast om te zwemmen voor mensen met een beperkte mobiliteit. De dienst, die wordt aangeboden van 12 tot 17 uur, met een groene vlag, is dit jaar door 36 gebruikers gebruikt. Ook hebben alle badmeesterposten een defibrillator om mogelijke hartstilstand op te vangen.