Het weer op Ibiza in 2019

29 november 2018 Redactie 1849
Het weer op Ibiza in 2019

Ibiza is in 2019 in volle glorie met een milde winter. De temperaturen schommelen rond een gemiddelde van 15 °C van oktober tot april, tijdens de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 30 °C. Bij de kustgebieden kan je in de winter profiteren van een verfrissende ontspannen zeebries.

De zee in de winter

De zee is wel te koud voor een winterduik, met een gemiddelde watertemperatuur van 14 ° C.
In de winter is er uiteraard minder zonlicht waardoor het ook nog eens extra koud is als je de zee uitloopt. Het klimaat op Ibiza verbetert geleidelijk in maart met 17 ° C die in mei oplopen tot 21 ° C.

Het weer in Januari en februari

Min. temperatuur: 9º C
Max. temperatuur: 17º C
Aantal zonuren per dag: 5-6
Aantal regendagen: 5

In Januari is het laagseizoen op Ibiza en dus is het echt een geweldige tijd om te bezoeken als je van het buitenleven geniet en de rust. In deze tijd van het jaar zijn de temperaturen op Ibiza aangenaam om het platteland en de (op het eiland beschikbare) sporten te verkennen. Aangezien de hemel boven 80% van de maand helder of gedeeltelijk bewolkt is, is dit het perfecte moment voor mountainbikers om te genieten van de stille rijstroken en voor wandelaars om de bergen in te gaan.

Het weer in Maart en April

Min. temperatuur: 11º C
Max. temperatuur: 21º C
Aantal zonuren per dag: 6-8
Aantal regendagen: 5

Naarmate de dagen beter worden, neemt de hoeveelheid zonneschijn toe. Vermijd zwemmen in de zee tenzij je een duikpak hebt - de gemiddelde temperatuur van het zeewater is in maart en april nog koud. Ibiza's weer in april is positief lente-achtig. Er zijn een aantal meer regenachtige dagen, waarschijnlijker aan het begin van de maand. Ibiza is nu wat drukker met toeristen vanwege de paasvakantie.

Wanneer is Ibiza op zijn best?

Heb je last van toeristen? Dan is de beste tijd om het eiland te bezoeken en de drukte te vermijden, tussen het midden van april en de eerste week van juni. Het is dan warm genoeg om op het strand te liggen en te gaan zwemmen in de vroege dagen van mei.