Het weer, week #40

29 september 2014 Redactie 211

wisselvalligIBIZA - Meteorologen hebben het zwaar deze dagen. Ook in week 40 blijkt het weer op Ibiza namelijk zeer lastig voorspellen. De verwachtingen moeten bijna per uur worden herzien.

Het blijft in elk geval wisselvallig op de eilanden Ibiza en Formentera. Vandaag is er relatief veel kans op neerslag, vooral in de vroege middag. Ook vannacht is er kans op neerslag en een enkele onweersklap. De voorspelling voor dinsdag is op dit moment een stuk gunstiger: een zonnige dag met een aangename temperatuur van 26 graden, dat lijkt op een stranddag. En nadat we woensdag waarschijnlijk weer een slechte dag mogen verwachten met onweer en regen, lijkt de herfstaanval daarna gepareerd en zien we tot aan het weekend wel redelijk wat bewolking, maar blijft de neerslag achterwege.

Omdat er sprake is van veel bewolking blijft de warmte aardig hangen en zijn de nachten nog steeds aangenaam met een graad of 21, terwijl de dagen de hele week rond de 26 graden kunnen zijn als het bewolkt is. Wanneer de zon doorbreekt, dan kan je al snel rekenen op zo'n 28 graden. Momenteel hebben we op 8 minuten na 12 uur daglicht; de zon komt op om 7:48 en verdwijnt achter de horizon om 19:40.

zonsondergang