17.1 C
Ibiza Town

Hierbas, de specialiteit van Ibiza

Moet lezen

Iedere zichzelf respecterende Ibicenco maakt het thuis: Hierbas. Vaak volgens een recept wat al decennia lang in de familie is en om het allemaal nóg spannender te maken is het ene recept nog geheimer dan het andere. Wij van Ibizavandaag legden de hand op één van die geheime recepten.

Lees je deze site maar woon je niet op Ibiza? Dan kunnen we je voor de aller lekkerste Hierbas van Ibiza maar 1 adres  adviseren: de Tabacos in San Joan de labritja. Vraag er gerust om als je er binnen stapt, je krijgt er altijd 1 te proeven. Maar natuurlijk is dit niet de enige plek waar je een Hierba kunt kopen. Bij elke supermarkt op het eiland zul je de flessen met een kruidentak er in terugvinden.

Meestal komt de fles Hierbas aan tafel als er gegeten is, ter bevordering van de spijsvertering. Een enkeling drinkt het in de clubs of in een kroeg. De eerste groep neemt Hierbas dan als een chupito, de tweede groep in een wat groter glas met ijs.

Huisgemaakte anijslikeur met kruiden

1 Liter van Anis del Mono zoete (rood label)
1 takje citroenverbena, +/- 20 cm
1 takje rozemarijn, +/- 20 cm
1 venkel Canuto, +/- 20 cm
1 klein blaadje van de sinaasappel
1 takje morduix
1 takje frigola
1 kaneelstokje
3 mint blaadjes
3 pepermunt blaadjes
3 borrels gin
4 groene schillen van een amandel
2 koppen van de kamille bloem
3-4 zeer kleine rode kersen

Reinig een grote fles zorgvuldig. Vul deze met alle ingrediënten en voeg als laatste de anijs toe. Zorg er voor dat de fles precies tot aan de rand gevuld wordt en zorg dat deze zeer goed afgesloten kan worden. Vervolgens plaats je het mengsel in een goed donkere en droge plaats gedurende tenminste 9 maanden.
Tijdens de 9 maanden pak je 1x per maand de fles en draai je die een paar keer over de kop.
Hierna giet je door een zeef het mengsel over in een andere fles en behoud je 1 kruidentak ter decoratie voor in de fles waarin je de drank overgiet.

Proost!

 

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel