Hij sterft aan een hartaanval als er brand uitbreekt in zijn hostel in Sant Antoni

28 november 2019 Redactie 822
Hij sterft aan een hartaanval als er brand uitbreekt in zijn hostel in Sant Antoni

Pedro Tesoro, 53 jaar oud, is afgelopen nacht overleden door een hartstilstand, nadat hij om 23.20 uur een brand had gemeld in het Hostal Baleàric de Sant Antoni, volgens de berichten 061.

De insulaire Park van brandweerlieden heeft gemeld dat de man de eigenaar van het hostel was, gelegen in de straat van de Soledat.

Een mobiele ICU-ambulance van Sant Antoni en een basislevensondersteunende ambulance ging naar de plaats delict. Een vrouw met een angstcrisis die is overgeplaatst naar Pac de Sant Antoni is ook verzorgd. De brandweerlieden hebben de brand gecontroleerd en het bedrijf geventileerd. Naar de plaats zijn twee voertuigen gegaan met zes troepen die ongeveer twee uur hebben gewerkt.

Vox Ibiza y Formentera rouwde om het overlijden van haar "metgezel en vriend" Pedro Tesoro, de eigenaar van Hostal Baleàric de Sant Antoni, coördinator van de opleiding in de gemeente Portmany en een "uitstekend lid" van het Vox-comité in Ibiza en Formentera.

In een verklaring heeft de partij haar verdriet geuit over het overlijden van de eigenaar van het bedrijf. Sindsdien heeft Vox Tesoro beschreven als een "onvermoeibare werker" en hebben ze uitgelegd dat hij ervoor heeft gezorgd dat hij alle klanten optijd het hostel uitkreeg "zonder zich zorgen te maken over het riskeren van zijn leven". Toen de evacuatie voorbij was, "voelde hij zich onwel en stierf ter plaatse".

De hotelondernemer had zich de afgelopen weken "onderscheiden" door zijn "belangrijke werk" als coördinator van de verkiezingscampagne, "die erin geslaagd is het Congres van Afgevaardigden naar Patricia de las Heras te brengen," zeiden ze.

De voorzitter van VOX Baleares, Jorge Campos, heeft Tesoro beschreven als "een imposante man, die alles had wat geweldig was als het goedaardig was.

De Ibizaanse afgevaardigde Patricia de las Heras heeft opgemerkt dat de zakenman "zijn weg heeft afgemaakt terwijl hij leefde en alles voor anderen heeft gegeven" en zei dat "bewonderenswaardig en onstuitbaar, hij gaat als een held en heeft zijn doel bereikt om mij naar het Congres te brengen.

Van VOX Ibiza-Formentera hebben coördinator Jaime Diaz de Entresotos en zijn team hun verdriet geuit over de dood "niet alleen van een grote vriend, maar ook van een broer, een voorbeeldige vader en een onvermoeibare vechter.

Diaz de Entresotos zei dat hij was een "dappere persoon, vechter en gepleegd waar er zijn" en benadrukte dat "het was onmogelijk om niet te worden besmet door hun enthousiasme en hun verlangen om te vechten voor een beter Spanje.