Hippiemarkt Las Dalias komt naar de Westergas

13 januari 2014 Redactie 222

las-dalias-amsterdamAls jij niet naar de markt komt, dan komt de markt toch gewoon naar jou toe! Las Dalias gaat op tournee en daarbij wordt Nederland aangedaan. Plaats en locatie: Amsterdam, Westergas.

Na het succes van de eerste hippies 'caravans' Las Dalias op de weg in Madrid, Milaan en Marbella, hebben een honderdtal ambachtslieden van de populaire markt in San Carlos op Ibiza besloten te beginnen aan een nieuw avontuur. Ze zullen afreizen naar Amsterdam op 2, 3 en 4 mei. Drie dagen lang zal de zaal geheel in het teken staan van Ibiza. Standhouders, ambachtslieden en muziek is wat je kunt verwachten.

In soortgelijke ervaringen in voorgaande jaren heeft de markt meer dan 30.000 bezoekers getrokken, maar gezien de populariteit van Ibiza in Nederland, verwacht de organisatie dat dit getal wel eens overtroffen zou kunnen worden.

Organisator Juan Mari-Juanito Dahlia vertelt dat zij er al twee jaar geleden op uit trokken in de hoofdstad van Nederland om locaties te scouten voor het evenement. Daarbij sprong de Westergasfabriek er bijzonder uit omdat deze locatie is uitgegroeid tot een belangrijk cultureel-en evenementencentrum," legt hij uit. "Deze plek vonden we en we zagen meteen een grote kans. Ook het warme welkom in Holland heeft ons aangemoedigd de locatie te kiezen en de plannen door te zetten", zegt de ondernemer.

Na een vergadering met de ambachtslieden, werkt Las Dalias nu aan de productie van het evenement "we zullen niet alleen ambachten en typische Ibiza marktproducten tonen, maar zal ook live muziek zijn met optredens van onder andere Paco Fernandez en andere muzikanten.

De Consell en de stad Santa Eularia ondersteunen het initiatief. "De gemeenteraad heeft de markten van Punta Arabi en Las Dalias als lokale bezienswaardigheden verklaard. Dat maakt het eenvoudiger om een bijdrage te leveren. De kosten voor de productie in Amsterdam lopen toch al snel op naar € 200.000.-

Marcos Torres tekende als grafisch ontwerper voor een poster speciaal voor het evenement in Nederland.