Hittegolf treft Ibiza met hoge tempraturen tot maandag

27 juni 2019 Redactie 1859
Hittegolf treft Ibiza met hoge tempraturen tot maandag

Tot maandag is er sprake van een hittegolf op Ibiza. Hiervoor is code geel afgegeven en wordt er aangeraden om lekker de schaduw op te zoeken en veel water te blijven drinken.

De eerste hittegolf van de zomer komt met recordtemperaturen in verschillende Spaanse provincies, waaronder de Balearen, waar geel alarm is afgegeven door het Aemet. Het begon gisteren en zal duren tot aanstaande maandag, waardoor er maximumtempraturen van 40 graden op de eilanden komen en hiermee zelfs historische records kunnen verslaan. Het is handig om op zoek te gaan naar de schaduw en het advies van de experts op te volgen.

De hittegolf van Afrikaanse oorsprong die een groot deel van Europa treft, is gisteren aangekomen op de Balearen, waar het Staatsagentschap voor Meteorologie (Aemet), ook voor vandaag, het gele alarm voor hoge temperaturen heeft afgekondigd. Bewoners, toeristen en lokale bedrijven waren gisteren al bezig met de voorbereiding op de gevolgen van deze stijging van de thermometers die 40 graden zal raken. Er wordt je aangeraden veel wat er te blijven drinken en de schaduw op te zoeken. Wil je toch werken aan je kleurtje zorg dan dat jij je goed blijft insmeren tegen verbranden.