Hoe muggen kiezen

13 oktober 2014 Redactie 224

muggenprikBIZA - Waarom kiezen muggen ervoor om jou te prikken en niet je partner? Heb je zoet bloed? Of het licht aangelaten? Te weinig knoflook gegeten? Je herkent het vast: wanneer je na een zwoele zomernacht 's ochtends wakker wordt, zit jij onder de muggenbeten, maar je bedpartner blijkt ongeschonden!

Hoe kan dit? Entomoloog dr. ir. Bart Knols legt het allemaal uit in dit college. Daarnaast ontkracht hij alle fabeltjes en vertelt hij hoe je dan wél muggen kunt bestrijden. Deze week bij de Universiteit van Nederland!
Entomoloog dr. ir. Bart Knols over de malariamug.

Bart Knols is medisch entomoloog en specialist op het gebied van muggen en tropische infectieziekten. Als mede-oprichter van het Wagenings onderzoeksbedrijf In2Care doet hij onderzoek  naar malaria met financiering van de EU. Knols wordt geroemd om zijn 'out of the box’ onderzoek, zijn passie en onuitputtelijke enthousiasme. In 2007 ontving hij voor zijn baanbrekend onderzoek de Eijkmanmedaille, de hoogste onderscheiding in Nederland op het gebied van de tropische geneeskunde en internationale gezondheidszorg.

Meer weten?
Klik hier voor meer informatie! http://www.universiteitvannederland.n...