Hostal La Torre: dineren bij zonsondergang

06 september 2018 Redactie 905
Hostal La Torre: dineren bij zonsondergang

Alleen al door de rit over het eilandweggetje naar Hostal La Torre, weet je dat het restaurant veelbelovend zal zijn. Dit Boheemse boutique hotel ligt verstopt achter een met planten-begroeid hek, wat dit idyllische paradijs als het ware scheidt van al het massa toerisme op het eiland. In plaats daarvan kom je terecht in een wereld waar je het authentieke Ibiza (letterlijk) kan proeven, en waar het uitzicht zo mooi is dat zelfs de meest aanwezige persoon aan tafel even niet weet wat hij moet zeggen.

Hostal La Torre is een prachtig boutique hotel met 17 kamers, maar de meeste gasten reizen af naar Cap Negret puur om te dineren in het restaurant. Het restaurant is open en ligt op een klif, en staat bekend om een van de mooiste zonsondergangen op het eiland. Geniet van overheerlijke gerechten met verse producten, terwijl je kijkt hoe de zon hier langzaam in het water zakt. 

De chefkok Andres gebruikt bijna alleen maar lokale producten en benadrukt vooral de versheid hiervan. Het eten smaakt hier niet voor niks super lekker. De keuken van Hostal La Torre  is voornamelijk mediterraan, met Argentijnse invloeden. De entrecote was heerlijk en een echte aanrader.

Het restaurant is niet het goedkoopste op het eiland, maar zeker ook niet het duurste. Voor een diner dat bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht met een glas huiswijn ben je ongeveer 60 euro per persoon kwijt.

Behalve door het waanzinnige uitzicht (en nee, ik overdrijf echt niet) zorgt de typische Balearische achtergrond muziek ook voor dat ultieme Ibiza gevoel. De afstyling en het interieur van het restaurant is simpel, zonder al te veel poespas, waardoor de ‘authentieke Ibiza’ gevoelens nog meer versterkt worden.

Mocht je naar Ibiza komen met je partner, dan is Hostal La Torre zeker een geschikte locatie voor een romantische date!