Hoteliers voeren druk op

26 augustus 2014 Redactie 258

[caption id="attachment_14610" align="alignleft" width="300"]legale-verhuur Al sinds jaar en dag legaal verhuurd, myibizavilla[/caption]

IBIZA - De hoteliers in Ibiza en Formentera voeren de druk naar de overheid verder op. De escalatie van de illegale verhuur van huizen aan toeristen dienen verder en harder te worden aangepakt. Dit maakt de FEHIF, de Vereniging van Hoteliers in Ibiza en Formentera bekend.

Op een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de overheid is er gevraagd om doeltreffende controlemaatregelen en monitoring van illegaal aanbod. Er zijn 1.400 objecten geregistreerd als toeristische accommodatie, maar het aantal toeristen wat in een dergelijke accommodatie verblijft is in drie jaar tijd verviervoudigd. De vereniging vreest voor banen in de hotelsector en in het agrotoerisme.

Volgens de vereniging zou een eerste eenvoudige stap zijn om huuraanbieders te verplichten hun registratienummer te publiceren op hun website. Ook zullen verzamelsites moeten worden aangespoord om hun klanten te verplichten dit nummer op te geven omdat ze anders meewerken aan illegale verhuur. Ook moeten naast de verhuurders, ook de eigenaren van niet geregistreerde accommodaties worden aangepakt, zo zegt de club. Op de accommodatie zelf dient ten alle tijden een certificaat aanwezig te zijn wat bij een controle direct overhandigd moet worden.

Het is duidelijk dat de overheid onder druk staat en er maatregelen zullen komen om de explosieve groei van illegale kamers in bed and breakfasts, appartementen en villa's de kiem in te smoren. Wordt vervolgd...

Al sinds jaar en dag houdt de eigenaar van bijvoorbeeld www.myibizavilla.com zich netjes aan de regels. Een voorbeeld voor andere aanbieders. Op deze website wordt netjes vermeld waaraan de verhuurder zich dient te voldoen om zijn licentie te houden en ook het licentienummer wordt netjes op de website vermeld.