Huis in brand bij Sant Joan

08 augustus 2012 Redactie 237

brand-woonhuis-sant-joanDe brandweer kreeg gisteren melding van een brand in een woonhuis. Het huis is gelegen aan de weg tussen het benzinestation bij Sant Joan richting Sant Miquel bij de afslag naar Benirras.

De brand was ontstaan in een bij het huis geparkeerde caravan en al snel sloegen de vlammen over op de veranda van de woning. In de woning woont een gezin met een peuter van 2 jaar oud en in eerste instantie werd er gemeld dat één van de gezinsleden medische hulp nodig had, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Alle leden van het gezin hebben de woning veilig en zelfstandig kunnen verlaten. De brandweer zette alle zeilen bij om te voorkomen dat de vlammen over zouden slaan naar de bosrijke omgeving en met succes. Nadat om 12:30 de melding voor het eerst was ontvangen, konden de brandblussers het toneel om 14.30 weer verlaten. De aanwezige ambulance kon onverrichte zake huiswaarts keren.

Het hele huis is door de brand verwoest en zelfs het dak staat nu op instorten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, sommige bronnen melden dat kortsluiting een mogelijke oorzaak zou kunnen zijn.