Ibiza augustus 2018: minder Duitsers, minder Italianen, minder Spanjaarden, meer Britten

09 oktober 2018 Redactie 857
Ibiza augustus 2018: minder Duitsers, minder Italianen, minder Spanjaarden, meer Britten

Het Instituut van de Statistiek op de Balearen heeft nieuwe data over afgelopen augustus bekend gemaakt. De maand augustus is normaliter de piek van het hoogseizoen op Ibiza, dus de cijfers zorgen voor aardig wat controversie op social media.

 

Volgens het onderzoek zijn het totaal aantal toeristen in augustus dit jaar met 3,7% afgenomen vergeleken met augustus 2017.  Maar het toeristenseizoen zou er veel slechter uit hebben gezien als het niet aan de Britse markt had gelegen.

 

In duidelijke getallen

In plaats van nietszeggende percentages, zullen we het even visualiseren. In augustus 2018 hebben de Engelsen in totaal 78 vliegtuigen vol toeristen meer naar het eiland gebracht. Zo hebben de Duitsers 85 vliegtuigen minder naar het eiland gebracht.

 

Hoewel het aantal toeristen op Ibiza dus duidelijk is gedaald dit jaar, doet Engeland daarentegen niet mee met de trend.

 

In augustus 2018 waren er in totaal 176,000 Britse toeristen op het eiland, ruim 50.000 meer dan de Spaanse toeristen op het eiland.

 

Nederlanders in augustus

Het aantal Nederlandse toeristen is in augustus ook gestegen t.o.v. vorig jaar, maar niet zo veel als de Britse toeristen. Het aantal Nederlanders is tijdens deze maand met 1,2 % gestegen. Er waren tijdens deze maand 54.328 Nederlandse toeristen op het eiland. 

 

Bron afbeelding: the Ibizan