Ibiza en Formentera, op het punt om onder de honderd positieve gevallen van het coronavirus te bereiken

23 maart 2021 Redactie 912
Ibiza en Formentera, op het punt om onder de honderd positieve gevallen van het coronavirus te bereiken

De Pitiusas staan ​​op het punt om onder de honderd positeve gevallen van het coronavirus te bereiken, volgens gegevens die vanmiddag zijn gemeld door het Balearische ministerie van Volksgezondheid. Er zijn momenteel 102 besmettingen, honderd op Ibiza en twee op Formentera, na een weekend waarin het laboratorium voor microbiologie van het Can Misses Hospital twee positieve gevallen ontdekte (een op Ibiza en een ander op Formentera), zoals is verteld door de Pitiusa Health Area. De twee nieuwe besmettingen werden zaterdag bevestigd.

Deze 102 positieve gevallen gaan ervan uit dat tijdens het weekend de besmettingen van het coronavirus in de Pitiusas zijn afgenomen met 12%. Dat maakt een totale daling van 29,1% in de afgelopen week. Het aantal ziekenhuispatiënten daalt daarentegen veel langzamer. Op dit moment zijn dat er 31, slechts één minder dan op vrijdag en 18,4% minder dan op maandag. Een van hen blijft in het Hospital Son Espases, op Mallorca, op de Intensive Care (ICU). De overige 30 bevinden zich in het Can Misses-ziekenhuis: 23 op de Covid-afdeling en de overige zeven op de intensive care.

In de huizen zijn er ook nog 71 mensen onder toezicht en controle van de eerstelijnszorg, die een milde variant of geen klachten hebben. Van de 71 mensen, zijn er 70 op Ibiza en 1 op Formentera.