Ibiza en Formentera wachten op de komst van de storm Elsa

18 december 2019 Redactie 1541
Ibiza en Formentera wachten op de komst van de storm Elsa

Het Staatsbureau voor Meteorologie (AEMET) waarschuwt de komst van de storm Elsa die vanaf morgen storm, regen en onweer naar de Pitiüs zal brengen, hoewel het ergste wordt verwacht op vrijdag.

Het maximale gele alarm zal dus actief zijn deze donderdagavond voor de naderende aankomst van de storm die naar verwachting op vrijdagochtend op Ibiza en Formentera zal komen. De verwachting is dan ook dat het alarm zal toenemen tot oranje als gevolg van de regenval die gepaard gaat met stormen en sterke windstoten met windvlagen tot 80 km/u, zuidwestelijke windkracht 7 en golven van 3 meter.

De temperaturen blijven onveranderd, slechts een lichte stijging. De storm zal naar verwachting op zaterdag wat losser worden.

Slecht weer dwingt om de activiteiten op Formentera op te schorten. De Consell de Formentera heeft aangekondigd dat de twee dagen van vrijwilligerswerk, georganiseerd in samenwerking met het Rode Kruis, voor vandaag in La Mola en morgen in Sant Francesc zijn opgeschort. Weersvoorspellingen bieden geen garantie voor het vervoer van voertuigen van het Rode Kruis naar het eiland. Dus deze dagen zullen pas in januari worden gehouden.