Ibiza enige eiland waar horeca gesloten blijft

01 maart 2021 Redactie 2389
Ibiza enige eiland waar horeca gesloten blijft

Ibiza zal het enige gebied in Spanje zijn waar de horeca voor 100% gesloten zal zijn. De verschillende autonome gemeenschappen zijn, net als de rest van de Balearen, aan hun versoepelingen begonnen. Roosters en capaciteit variëren tussen de gemeenschappen, maar overal zullen er bedrijven open zijn behalve op Ibiza.

Het besluit van de regering om de maatregelen op het eiland met nog eens twee weken te verlengen, brengt ook deze maatregel met zich mee. Dit heeft al veel pijn heeft gedaan in deze sector, die nu in doodsangst verkeert en die keer op keer om directe hulp vraagt ​​om te overleven. De voorzitter van Pimeef Restauració, Verónica Juan, zei gisteren: “Het is waar dat we uit een zeer slechte situatie komen, maar ik denk dat de boodschap beter verkocht moet worden. We zijn uit voorzorg gesloten, niet omdat we ons in een extreme situatie bevinden. " "Als we de enige plek in Spanje zijn waar we doorgaan met de gesloten horeca, dan is het duidelijk dat wij degenen zijn die meer hulp nodig hebben. Er is een gebrek aan gevoeligheid voor dit probleem.” voegde hij eraan toe.

De versoepeling van de derde golf is in heel Spanje al begonnen. Zo kan Teruel in Aragon vanaf vrijdag het interieur van de horeca voor 30% openen en hebben Zaragoza en Huesca hun openingstijden verlengd tot respectievelijk 20.00 en 22.00 uur.

Eveneens in Asturië werden vrijdag een aantal maatregelen opgeheven, die de horeca in de stad Gijón aan banden legden. Cantabrië moet voor dinsdag of woensdag de maatregelen van capaciteit en gastvrijheid geregeld hebben, zodat bars en restaurants het interieur kunnen openen. Dit wordt wel minder dan 50% van de capaciteit en zonder bars.

In Castilla-La Mancha is sinds vorige week de capaciteit van de hotels uitgebreid. Er zijn ook geen wijzigingen in Extremadura. Castilla y León handhaaft ondertussen het risico van niveau vier, maar laat terrassen toe.

In Catalonië zullen bars en restaurants dezelfde huidige beperkingen handhaven: ze kunnen open zijn van 7.30 tot 10.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur. In Valencia gaan vanaf morgen de terrassen van de hotels weer open, met maximaal vier personen per tafel en tot 18:00 uur.

Galicië heeft gisteren de strengste maatregelen opgeheven en de horeca is weer actief in 303 van de 313 gemeenten. In sommige gemeenten zijn alleen de terrassen open tot 50% van de capaciteit.

In Madrid blijft de horeca open tot 23.00 uur, terwijl Murcia de openingstijden van de terrassen met twee uur verlengt.

Navarra opent het interieur van de bars, maar met 30% van de capaciteit. In Baskenland worden de sluitingsuren gehandhaafd om 20.00 uur, met binnen een capaciteit van 50% en op de terrassen geldt een capaciteit van 100%. De bars van La Rioja zijn sinds afgelopen maandag ook open.

Op de kleinere eilanden van de Canarische Eilanden is de horeca het best. In Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro geldt er alarmniveau 1 (groen) en er is geen avondklok. Wel moet de hotelsector voor 01:00 uur sluiten, maar buiten is de capaciteit is 100% en binnen is de capaciteit 75%.