Ibiza Gay Pride 2019

12 juni 2019 Redactie 1563
Ibiza Gay Pride 2019

Van 11 tot 15 juni vindt Ibiza Gay Pride plaats op het eiland, met een 4-daags programma met activiteiten voor alle leeftijden, van films, een boeklezing, theater, travestie- en theatervoorstellingen, feesten en de mars voor de rechten van de LGTBIQ+ gemeenschap op zaterdag 15 juni.

Met de Ibiza LGTB Association achter het evenement is het motto voor dit jaar 'liefde is een mensenrecht en diversiteit een realiteit'. Gay Pride is nog steeds een belangrijk wereldwijd evenement, en hoewel Ibiza een zeer tolerante en ruimdenkende plek is, zijn de ervaringen voor veel mensen over de hele wereld nog steeds heel verschillend. Naast het hoofdprogramma zijn er ook een aantal clubfeesten, plus elke avond in de bars op Calle Alfonso XII en Calle de la Virgen zijn er DJ's, travestieten en nog veel meer.

De mars is nog steeds een zeer belangrijk onderdeel van de Gay Pride over de hele wereld, die zichtbaarheid op straat geeft en gelijkheid voor de LGTBIQ+ gemeenschap bevordert. Het vindt plaats op zaterdag 15 juni om 19.00 uur vanaf het vissersgilde in de haven van Ibiza, en bereikt de Avenida de los Andenes, in de jachthaven. Iedereen op Ibiza wordt aangemoedigd om deel te nemen aan de mars, die een kleurrijke, luidruchtige en leuke processie zal zijn, gebaseerd op de ervaring van de voorgaande jaren. Na de mars wordt het manifest voorgelezen door Topacio Fresh, gevolgd door een feest voor diversiteit, tolerantie en respect, geregisseerd door Sandra Love met optredens van Nalaya en Selena, plus andere DJ's en artiesten.

Hier hebben we het volledige schema voor je
Woensdag 12 juni
21.30 uur, Proclamatie lezing, welkom show en een fantastische prestatie van travestiet Ruby Murray (Britain's Got Talent), met Magda Attaka, Portal de ses Taules, Mercat Vell gebied, Plaça de la Constitució, Ibiza.

Donderdag 13 juni
20.00 uur, Presentatie van het boek 'Tiempo de Tormentas' van Boris Izaguirre, die aanwezig zal zijn, Casa Sa Colomina (Casa de Igualdad), Calle de Sant Cristofol, Ibiza.

21.30 uur, Theater - 'The Night of the Dispossessed' door het gezelschap Es Devessai, een komedie van verstrikking waarbij LGBTI-figuren hun ziel ontdoen van hun ziel, Teatro Can Ventosa, Calle de Felip II 33, Ibiza.

Vanaf 21.00 uur zijn er activiteiten in de straten Calle de la Virgin en Calle Alfonso XII.

Vrijdag 14 juni
19.00-23.45 uur, Opening van de LGTBIQ+ Visibility Scene met een drag show, zangers, DJ's en nog veel meer, gepresenteerd en gehost door de grote Sandra Love.

Van 19.00 tot 23.00, Grote tentoonstelling van de deelnemende auto's aan de Gumball 3000 rally die begon in Mykonos en eindigt in Ibiza! Haven van Ibiza, Avenida de los Andenes, Ibiza.

21.30 uur, Theater - 'The Night of the Dispossessed' door het gezelschap Es Devessai, een komedie van verstrikking waarbij LGBTI-figuren hun ziel ontdoen van hun ziel, Teatro Can Ventosa, Calle de Felip II 33, Ibiza.

12 Midnight, Dierenpark, het enige echte homofiele mannenfeest op Ibiza, Disco Lola's, Calle Alfonso XII 10, Ibiza.

Vanaf 21.00 uur zijn er activiteiten in de straten Calle de la Virgin en Calle Alfonso XII.

Zaterdag 15 juni
19.00 uur, De grote mars voor LGTBIQ+ Rechten, met vertrek van de Vissersgilde op de Avenida de Santa Eulària naar de Avenida de los Andenes in de haven van Ibiza.

20.30 uur, Opening van de LGTBIQ+ Zichtbaarheidsscène met live DJ's

21.30, 2019 Manifest voorgelezen door transseksuele Topacio Fresh, leden van de Ibiza LGTB Association en institutionele figuren zullen deelnemen.

22.00-23.45 uur, Groot feest voor diversiteit, tolerantie en respect. Optredens van de grote diva Nalaya, Selena en nog veel meer verrassingen, gepresenteerd en gehost door Sandra Love, Port of Ibiza, Avenida de los Andenes, Ibiza 12Midnight - The Main Party Ibiza Gay Pride met DJ's Gloria Viagra (Berlijn), Alex Hinohouse en zang van Sandra Love, Club B12 Gallery, Calle Antoni Planells Ferrer 1, Polígono Industrial Gesa, Ibiza.