Ibiza kids eerder verslaafd aan drugs

04 november 2017 Lisa 210
Ibiza kids eerder verslaafd aan drugs

Een vakantie naar Ibiza wordt door veel mensen gezien als het perfecte excuus om los te gaan met recreatief drugsgebruik. Een pilletje hier, een jointje daar, it’s Ibiza baby.

Niet heel gek dus dat als je van kinds af aan opgroeit in Ibiza, je meer kans hebt om een drugs verslaving te ontwikkelen dan in andere landen in Europa. Dat blijkt ook   uit een recent onderzoek van het Centrum voor de Studie en Preventie van Verslavend Gedrag (Cepca).

Bij het verslavingsinstituut waren er in 2016 maar liefst 177 gezinnen op Ibiza bekend die kampte met verslavingsproblemen. Ook al zijn er natuurlijk ook andere verslavingen, zoals bijvoorbeeld gamen, had 80% van de verslavingsgevallen te maken met drugs.

Van de 66 nieuwe families die er tot nu toe dit jaar zijn bijgekomen, waren er 47 gevallen met een drugsverslaving. Verder, van deze 47 gevallen is drie kwart ook nog eens minderjarig.

Dus het zijn vooral kinderen onder de 18 jaar die op ons favoriete hippie eiland gevoelig zijn om verslaafd te raken aan drugs, met name cannabis. Een onschuldig trekje van een joint veranderd in een dagelijkse behoefte aan blowen tot niet meer kunnen functioneren zonder de softdrugs.

Cepca erop dat de meeste gebruikte drugs onder jongeren cannabis, cocaïne en alcohol zijn.